Trænger du til nyt liv i stuen? Her er 7 ting du kan gøre for at pifte det hele lidt op

Nogle gange trænger vi bare til lidt fornyelse i hjemmet, og det behøver ikke at være særlig svært at opnå. Det kræver ikke nødvendigvis den store renovering, ej heller at du udskifter alle dine møbler. Du kan med få, enkle tiltag skabe nyt liv eller en helt ny stil i din stue. 

Herunder får du vores bud på 7 ting, du selv kan gøre for at give din stue et nyt udtryk. 

1. Nye farver på væggene

Farver gør meget for den stemning, vi oplever, når vi befinder os i et givent rum. Kolde farver skaber fokus og koncentration, varme farver skaber hygge og ro. Hvis du gerne vil give din stue et nyt liv og et nyt udtryk, så kan du gøre meget med lidt farve på væggene. Du kan male alle vægge i en ny farve, eller du kan vælge én endevæg og give den et særpræg.

Vælger du at male kun den ene væg, så kan du sagtens kaste dig ud i nogle modige og kraftige farver, hvor du bør holde dig til lyse farver, hvis du maler hele rummet - forskellen ligger i, hvorvidt rummet kommer til at syne større eller mindre afhængigt af farvevalget, når du maler alle flader.  

2. Nye tekstiler

En anden god måde, hvorpå du kan give din stue en ny stil, er at skifte alle stuens tekstiler ud. Nye tæpper og puder i andre farver, vil øjeblikkeligt give nyt liv og et nyt udtryk. Hvis du bor stilrent og minimalistisk, kan du med fordel vælge tekstiler i kraftige farver for at opnå en cool kontrast. Hvis du allerede har indrettet dig hyggeligt og farverigt, bør du holde dig til tekstiler, der matcher og fuldender det tema, dine møbler udgør. 

Dette er en særdeles nem metode til at få oplevelsen af en ny indretning - og det behøver ikke at koste ret meget. Du kan finde tekstiler til stuen i alverdens forskellige designs, farver, materialer og stilarter og i mange forskellige prisklasser.

3. Billeder og plakater 

Noget der virkelig kan skabe blikfang og give et rum nyt liv, er et lækkert maleri eller en cool plakat. Begge er lette at finde, og behøver ikke at koste en formue. 

Et flot billede på væggen i stuen vil med det samme give et helt andet udtryk til rummet, og vil skabe en stemning, der reflekteres af motivet. Billedet giver din stue karakter, og skaber liv og sjæl i rummet. Hvad end du er til plakater eller malerier, så fuldender billeder på væggene et rum - det er derfor vigtigt, at billedet passer til den øvrige indretning. 

4. Nye lamper

Et oplagt valg, når du vil forny din indretningsstil, er at købe nye lamper. Lamper kommer med oceaner af muligheder for at give et rum en særlig atmosfære, og de kan gøre meget for det visuelle udtryk. Du kan skabe et helt nyt look blot ved at skifte de gamle lamper ud, og det behøver ikke at ruinere dig. Du kan sagtens finde billige designer lamper, hvis blot du ved, hvor du skal lede. 

Der findes lamper til enhver stilart, enhver indretning og ethvert hjem, og uanset hvilken smag du har, vil der være et kæmpe udvalg af flotte lamper, der passer til netop din stue, og dine nye lamper vil helt sikker give dig den følelse af fornyelse, du søger. 

5. Udskiftning af gardinerne

En anden god måde, hvorpå du med enkle tiltag kan skabe et nyt rum, er at udskifte dine gamle gardiner. Som med billeder på væggene eller maling af rummet, gælder det også her, at de farver vi har i øjenhøjde, gør alverden til forskel i vores oplevelse af selve rummet.

Det er let og enkelt at skifte gardiner - særligt hvis du allerede har gardinstængerne på plads - og det koster ikke ret meget. Du kan få gardiner i alskens farver og materialer, og du vil opleve, at du kan skabe et helt nyt udtryk blot ved at hænge nye gardiner i en anden farve op. Du kan gøre rummet mere hyggeligt og roligt ved at skifte til tunge, kraftige og mørke gardiner, eller du kan skabe mere plads og lys ved at vælge lette, lyse gardiner - valget er dit.  

6. Nye gulvtæpper

Også gulvene har stor betydning for vores oplevelse af de enkelte rum, og der kan skabes stor forandring blot ved at tilsætte et nyt gulvtæppe. Gulvtæpper kommer med mange indretningsmuligheder, og fås i alverdens former og farver. 

Du kan lægge et rundt, farverigt gulvtæppe i midten af rummet for blikfang og liv, eller du kan lægge et kvadratisk, stilrent og lyst gulvtæppe under dit sofaarrangement for en pæn afgrænsning af rummet. Du kan finde gulvtæpper, der fylder hele rummet, er komfortable og varme, og du kan finde gulvtæpper, der ikke fylder meget og blot et til pynt. Mulighederne er uendelige. Vil du på enkelt vis skabe et nyt udtryk i din stue, der samtidig øger din komfort? Så er et lækkert gulvtæppe det perfekte valg. 

7. Et personligt præg 

Sidst men ikke mindst, så kan du med fordel kigge på, hvordan du kan skabe et mere personligt præg i din stue, når du ønsker at forny din indretning. Her kan du være kreativ og male dit eget billede, du kan skabe en foto-væg med minder og personer, der betyder noget for dig, eller du kan hænge børnenes tegninger op i glas og ramme. Mulighederne er mange, og du kender dine egne allerbedst. 

Det personlige præg er vigtigt at have med i sin indretning - uanset rum og funktion - det giver os nemlig følelsen af at være hjemme. 

Menu
Top